play heart heart-filled arrow-left arrow-right arrow-down question user hash Logo 2 4pagination-right pagination-right faq-right Kortfilmstävling – filmpaket – BUFF PLAY

Logga in:

Logga in för att se filmen!

Köp festivalpass för endast 99kr för att se denna filmen och få tillgång till hela programmet på BUFF Play 19-25 mars 2022.

Speldagar:

  • Torsdag 24/3 (8:00)

Filmerna är tillgängliga i 24 timmar efter varje visning börjar.

Kortfilmstävling – filmpaket (123 min)

  • #Torsdag 24/3

The Year of the Radio

El Año de la Radio. 2022. Mexiko. Spanskt tal. Engelsk text. Regi: Samuel Kishi Leopo. 8 min. Barntillåten.

7-åriga Alex mamma är programledare på radion. Klistrad vid radioapparaten träder Alex in i en värld av historier varje kväll när han hör mammans program. En stämningsfull animation som fragmentariskt berättar om ett barndomsår.

Get Up

Ela Luta. 2021. Brasilien. Portugisiskt tal. Engelsk text. Regi: Luiza Giuliani. 15 min. Barntillåten.

10- åriga Flavinha är med i ett judolag med bara killar. När hennes kropp börjar visa tecken på pubertet känner hon sig malplacerad. En film om kroppslig förändring på avdramatiserat sätt.

Layers

2022. Japan. Japanskt tal. Engelsk text. Regi: Takuya Uchiyama. 11 min. Barntillåten.

Hur skulle det vara att inte åldras? Följ med på en existentiell resa och träffa ett par som bor i ett hus på en kulle. Deras dotter blir äldre, men själva fortsätter de att vara barn genom hela livet.

The Night I Left America

2021. Uganda, USA. Engelskt tal. Regi: Laki Karavias. 14 min. Barntillåten.

Chamagello, en tonåring i Texas, står bredbent med ett ben i den amerikanska drömmen och ett ben i sina minnens Uganda. Allt är möjligt i USA, om man bara vill – och om hans mamma får sitt visum godkänt. Eller?

I am Leo

Weil ich Leo bin. 2021. Tyskland. Tyskt tal. Engelsk text. Regi: Tajo Hurrle. 17 min. Barntillåten.

Leo spenderar sitt höstlov hos sin mormor. När Leo plötsligt får mens går hen igenom en identitetskris. En lättförståeligt film om ett komplext ämne blandat med vackra miljöer och mysig höstkänsla.

Jackson

2021. England. Engelskt tal. Regi: Emma Miranda Moore. 17 min. Rek. 7 år.

Amira talar rakt in i kameran. Hon berättar för oss legenden om ett ödehus, föremål för många skrönor. Nu planerar hon och vännerna att smita dit efter skymning. En unik film med coolt skådespel där publiken lämnas osäker. Vad är verklighet och vad är fantasi?

Spott

2022. Sverige. Svenskt tal. Regi: Hannah Reinikainen. 14 min. Barntillåten.

Nellie och Jasse är barndomsvänner med en speciell gemenskap. Det har skapat en egen värld där det bara finns dem. Men de är också olika och efter en händelse vid skaterampen börjar de glida isär.

Sunshine Motel

2021. Nederländerna. Nederländskt tal. Engelsk text. Regi: Rosita Wolkers. 6 min. Barntillåten.

7-åriga Rose är lämnad ensam på hotellrummet under semestern. Hon får inte gå ut utan mamman och försöker göra det bästa av situationen. En film om ensamhet som balanserar mellan mörk och kärleksfull.

Extramaterial:

The Year of the Radio - Trailer

Get Up - Trailer

Layers - Trailer

I am Leo - Trailer

Jackson - Trailer

Sunshine Motel - Trailer

I Am Leo - Greetings.

Q&A - Tajo Hurrle (I Am Leo)