play heart heart-filled arrow-left arrow-right arrow-down question user hash Logo 2 4pagination-right pagination-right faq-right NoJSe – det bästa från Norden – filmpaket – BUFF PLAY

Logga in:

Logga in för att se filmen!

Köp festivalpass för endast 99kr för att se denna filmen och få tillgång till hela programmet på BUFF Play 19-25 mars 2022.

Speldagar:

  • Lördag 19/3 (8:00),
  • Fredag 25/3 (8:00)

Filmerna är tillgängliga i 24 timmar efter varje visning börjar.

NoJSe – det bästa från Norden – filmpaket (73 min)

  • #Fredag 25/3

Trick or Treat

Knask eller knep. 2020. Norge. Norskt, polskt tal. Svensk text. Regi: Morten Hølmebakk Evelid. 17 min.

Magda är elva år och ett stort black metal-fan. På Halloween, när hennes jämnåriga går runt och frågar om bus eller godis, är hon ensam. När hon träffar Nils Olav bestämmer hon sig för att ta revansch.

Dalia

Dalía. 2020. Island. Isländskt tal. Svensk text. Regi: Brúsi Ólasun. 16 min.

En pojke med skilda föräldrar tillbringar helgen med sin pappa på landet. Deras relation är inte den bästa, men när de måste ta hand om en skadad häst hittar de ett sätt att sakta närma sig varandra.

Inifrån akvariet

2022. Sverige. Svenskt, arabiskt tal. Svensk text. Regi: Lina Berger. 20 min.

Billie och Aminas första möte slutar i bråk. Men två barn som flyr från oron hemma och ut på gatorna, är dömda att mötas igen. Det visar sig att Billie och Amina har mer gemensamt än de först kunde tro.

Little Frog

Lille Frø. 2020. Danmark. Danskt tal. Regi: Kim Hagen Jensen. 8 min.

PANG! En komet kraschar in genom taket hos grodfamiljen. Det visar sig att kometen är ett ägg och i ägget finns det ett nytt litet grodsyskon – ett syskon som visar sig vara en annorlunda liten krabat som vänder allt upp och ned.

Tales of the Outback

Takamaan tapauksia. 2021. Finland. Finskt tal. Svensk text. Regi: Lauri Ketonen, Konsta Verta. 13 min.

En brinnande räv, ett flytande eldklot och så det fasansfulla norrskenet. Dimman ligger tät över stugan uppe i bergen där tre mystiska figurer samlats för att berätta gamla finska sagor för varandra.

Extramaterial:

Trick or Treat - Trailer