play heart heart-filled arrow-left arrow-right arrow-down question user hash Logo 2 4pagination-right pagination-right faq-right På jorden och uppe i det blå – filmpaket – BUFF PLAY

Logga in:

Logga in för att se filmen!

Köp festivalpass för endast 99kr för att se denna filmen och få tillgång till hela programmet på BUFF Play 19-25 mars 2022.

På jorden och uppe i det blå – filmpaket (35 min)

  • #BUFFs Filmdistribution
  • #Tillgänglig hela veckan

Solens gång

Теория заката. 2017. Ryssland. Regi: Roman Sokolov. Utan tal. Barntillåten.

I skogen lyser stjärnorna klart, snön knarrar och korpar tittar ner från grenarna; där tar sig en varelse upp för en stege som sträcker sig långt över trädtop- parna. Med hjälp av ett mynt går solen upp och byn vaknar till liv. En lekfull film med vackra toner om livet och döden och hur livet har sin gång.

Molnet och valen

Тучка и Кит. 2016. Ryssland. Regi: Alyona Tomilova. Utan tal. Barntillåten.

Ett litet moln blåser över stadens himmel. Det följer efter några fåglar ut ur staden och till havet. Ute på det stora blå möter molnet en val som vill leka. När det kommer ett fartyg och spolar valen upp på land blir det upp till molnet att rädda valen.

Molnfrukt

Plody mraků. 2017. Tjeckien. Regi: Katerina Karhankova. Utan tal. Barntillåten.

I en skogsöppning omringad av en mörk och hotfull skog bor några håriga djur i små grottor. De äter självlysande frukter som kommer som flygande frön från ett ställe långt borta. En dag tar ett av djuren mod till sig och beger sig ut i den läskiga skogen för att hitta de självlysande fröerna.

Mannen i fickan

2017. Frankrike, Schweiz, Georgien. Regi: Ana Chubinidze. Franskt tal. Barntillåten.

I en gammal portfölj bor en liten man. En dag möter han en blind gammal man och de blir vänner. Den lilla mannen skuttar ner i den blinde mannens ficka och därifrån hjälper han den blinda mannen att gå tryggt och säkert på gatorna. En överenskommelse de båda är mycket nöjda med.

Lämna avtryck

Leave a print. 2017. Storbritannien. Regi: Christina Susanna Nerland. Utan tal. Barntillåten.

På fjället bor en flock vargar, de hoppar och leker, men en gammal varg börjar sakta tyna bort. I takt med att årstiderna skiftar blir den gamla vargen allt mer genomskinlig och till slut lämnar den flocken och flyger upp i skyn. En film om att hantera när någon dör, och att fortsätta minnas.