play heart heart-filled arrow-left arrow-right arrow-down question user hash Logo 2 4pagination-right pagination-right faq-right Nationell Filmvecka 18-24/3 2024 – BUFF PLAY

Logga in:

Nationell Filmvecka 18-24/3 2024

För att se film på BUFFplay under Nationell Filmvecka så använder du den länk och lösenord som du fått skickat till dig. För frågor kontakta nfv@buff.se.
 

 

Den 18-24 mars 2024 smäller det – den tredje upplagan av Nationell Filmvecka för barn och unga.

Under Nationell Filmvecka 2023 hoppade ett 80-tal kommuner på initiativet och ungefär 180 aktörer slöt upp och arrangerade Nationell Filmvecka tillsammans. Det blev filmvisningar på ett flertal bibliotek, skaparverkstäder med filmtema, filmfestivaler, filmpedagogiska workshops, en branschdag för film för barn och unga, skolbio, regissörsbesök, filmsamtal, filmtittande och filmsamtal i klassrum med mera.

Vad händer 2024?

BUFF ligger bakom initiativet med Nationell Filmvecka och arbetar som en samordnande kraft. Alla medverkande hade fria händer att ordna egna program under filmveckan. Under hösten 2024 sätter vi ihop ett erbjudande att visa nya internationella filmer runt om i landet. Bibliotek, skolbioarrangörer, biografer och andra visningsplatser erbjuds ett filmpaket med rättigheter att visa två kortfilmspaket och tre långfilmer på biograf eller via streaming för skolklasser under hela veckan. Filmpaketet sträcker sig från förskolan och upp till gymnasiet.

Till bibliotek erbjuder vi visning av animerat kortfilmspaket för 500kr/visning. Ett korfilmspaket är ca 30-40 minuter långt och består av 4-5 filmer.

 

Till alla nyheter